Strona nie została znaleziona – MIWA RYBA Catering Garmażeria Warszawa https://www.miwa-ryba.pl Mon, 12 Dec 2022 10:35:32 +0000 pl-PL hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.14 Pamiętaj o zapewnieniu cateringu na spotkaniach biznesowych https://www.miwa-ryba.pl/pamietaj-o-zapewnieniu-cateringu-na-spotkaniach-biznesowych/ Mon, 12 Dec 2022 10:31:21 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1934 Organizacja i przygotowanie spotkania biznesowego wymaga zaangażowania od menedżera czy właściciela firmy. Wybór miejsca, aranżacja oraz jedzenie mają ogromne znaczenie zarówno dla atmosfery, jak i samopoczucia pracowników czy kontrahentów. W zależności od długości konferencji, szkolenia czy bankietu należy postawić na odmienne rozwiązania. Większość przedsiębiorstw na takie okazje zamawia catering, co w ostatnich latach cieszy się dużą popularnością. Wystarczy zapoznanie się z ofertą firmy świadczącą tego typu usługi i skontaktowanie się z nią w celu wyboru adekwatnych dań, a także dogadania szczegółów.

Wybierz sprawdzoną firmę cateringową

Niemniej jednak decydując się na konkretną działalność, wypadałoby sprawdzić opinie i jej doświadczenie w tego typu eventach. Pozwoli to uniknąć niepowodzeń czy innych kłopotów. Niezależnie od wielkości przyjęcia, catering na spotkanie biznesowe powinien wyróżniać się wysoką jakością, a także różnorodnością. Każdy wówczas znajdzie coś dla siebie, dlatego zamawiając posiłki, warto uwzględniać preferencje gości i zapytać o ewentualne alergie pokarmowe. Pojawienie się dań bezmięsnych, wegańskich czy bez glutenu to aktualnie standard, o czym nie można zapominać.

Jakie jedzenie wybrać na spotkanie biznesowe?

Najczęściej tego typu eventy składają się z dwóch części – oficjalnej oraz poczęstunku. Na nieoficjalnej panuje nieco luźniejsza atmosfera, sprzyjająca rozmowom z wieloma nowymi osobami czy negocjacjom. W związku z tym szwedzki stół sprawdzi się wtedy idealnie, ponieważ pozwali na spożywanie posiłków na stojąco. Dzięki temu każdy może swobodnie się przemieszczać i zmieniać swoje towarzystwo. Dlatego też catering powinien zostać rozłożony w miejscu, do którego wszyscy będą mieli swobody dostęp. Taka forma poczęstunku wyróżnia się swoją uniwersalnością, ponieważ nada się zarówno na galę firmową, spotkanie biznesowe, jak i krótkie szkolenie czy zebranie.

Na szwedzkim stole nie może zabraknąć przekąsek na zimno, takich jak np.:
-roladki naleśnikowe ze szpinakiem i wędzonym łososiem,
-bruschetta z domowymi grzankami,
-rolada łososiowa z awokado i pieczoną papryką,
-carpaccio z marynowanych buraków z rukolą i kozim serem,
-talerze mięs, wędlin,
-faszerowane jajka z pieczarką, łososiem, szynką lub serem pleśniowym i wiele innych.

Na tego typu eventach warto postawić również na ciepłe posiłki zapakowane w lunch-boxy. W zależności od preferencji zamawiających catering na konferencje może składać się z zupy i głównego dania. To świetne rozwiązanie, jeśli spotkanie biznesowe czy szkolenie będzie trwało nieco dłużej lub zostało zaplanowane na kilka dni. Z pewnością ciepły obiad przypadnie do gustu gościom.
Do wyboru jest mnóstwo zup, w tym m.in.:
-barszcz ukraiński,
-zupa pieczarkowa,
-zupa kalafiorowa,
-zupa z białej kapusty,
-zupa grochowa,
-ogórkowa,
-krupnik i wiele innych.

oraz dań głównych, które podobnie jak zupy mogą być mocno zróżnicowane, dzięki czemu istnieje możliwość wyboru posiłków zgodnych z preferencjami przybyłych. Należą do nich m.in.:
-sznycle z indyka z sosem porowo-śmietanowym i surówką z czerwonej kapusty
-sałatka makaron spaghetti ze świeżym ogórkiem, koperkiem i sosem jogurtowo-majonezowym
-placki ziemniaczane ze śmietaną
-kotlet rybny z dorsza z ziemniakami i surówka z białej kapusty
-sałatka z niepalonej kaszy gryczanej z ogórkiem, groszkiem, szczypiorkiem, cebulą czerwoną i natką pietruszki.
-filet z kurczaka w sosie śmietanowo-migdałowym z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
-sałatka brokułowa z serem pleśniowym i prażonymi migdałami
-ryba smażona -mintaj z surówką z pora i ogórkiem kiszonym
-roladki schabowe z bazylią, suszonym pomidorem i sosem oraz surówką z kapusty pekińskiej z papryką i czerwoną cebulą.
-kotlet mielony z ziemniakami i buraczki z chrzanem.

Organizatorzy nie powinni także zapominać o słodkich poczęstunkach do ciepłych napoi – kawy, herbaty, cappuccino itd. Najlepszym wyborem będą oferowane przez catering desery w pucharkach lub porcjowane. W tej roli świetnie sprawdzają się m.in.:
-musy czekoladowe z bitą śmietaną
-panna cotta z truskawkami
-tiramisu
-babeczki z kremem karpatkowym i owocami
-fondanty czekoladowe z malinami
-bezy z kremem mascarpone
-sernik gotowany
-szarlotka domowa
-brownie i wiele innych.

Zamawiający powinni jednak pamiętać, że catering musi zostać zamówiony z odpowiednim wyprzedzeniem, dzięki czemu firma będzie w stanie należycie wywiązać się ze swoich obowiązków, serwując pyszne i estetycznie wyglądające posiłki.

]]>
Właściwe planowanie menu w cateringu weselnym https://www.miwa-ryba.pl/wlasciwe-planowanie-menu-w-cateringu-weselnym/ Tue, 22 Nov 2022 13:32:25 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1924 Organizacja ślubu to przedsięwzięcie wymagające czasu i zaangażowania wielu osób. Jedną z najważniejszych kwestii, które należy brać pod uwagę, jest dobór dań w ramach cateringu. Jeżeli para chce, aby menu było idealnie dopasowane do upodobań wszystkich uczestników uroczystości,konieczne jest odpowiednio wczesne planowanie i podjęcie licznych decyzji organizacyjnych. Cały proces jest więc nieco bardziej skomplikowany, niż mogłoby się wydawać, jednak rezultatem będzie zadowolenie gości oraz panny i pana młodych.

Wybór odpowiedniej firmy cateringowej

Najważniejszą kwestią, która zaważy nie tylko na tym, jakie menu zostanie zaproponowane na weselu,ale także, czy dania będą odpowiedniej jakości, a także, co najważniejsze, zasmakują uczestnikom –jest wybór firmy cateringowej. Konieczne jest więc wykonanie odpowiedniego rozeznania na rynku. W przypadku dużych miast, takich jak Warszawa, konkurencja jest duża. Za każdym razem należy więc sprawdzić dostępne w sieci materiały np. na stronie firmy oferującej catering weselny, a także opinie jej dotychczasowych klientów. To właśnie te ostatnie powinny być najistotniejsze z perspektywy nowożeńców.

Osoby, które już miały doświadczenia z danym przedsiębiorstwem, podają informacje nie tylko o samym jedzeniu, ale także ogólnych wrażeniach ze współpracy. Aby zawęzić liczbę ofert, warto przyjrzeć się także historii branych pod uwagę przedsiębiorstw i wybrać te, które były w stanie utrzymać się i rozwinąć na tak wymagającym rynku, tak jak w przypadku P.P.H.U. Miwa. Jeśli firma cateringowa świadczy swoje usługi od wielu lat, oznacza to, że klienci chętnie korzystają z jej usług, a do tego są zadowoleni ze współpracy. Ponadto takie przedsiębiorstwa posiadają rozbudowane menu i ogromne doświadczenie, dzięki czemu świetnie orientują się w trendach związanych z menu weselnym.

Dobór dań do wymagań pary młodej i gości

Kiedy para młoda już zdecydowała się na renomowaną i doświadczoną firmę z rozbudowaną ofertą,należy ustalić menu. Na tym etapie przydatne będą wcześniejsze działania mające na celu potwierdzenie przez przyszłe małżeństwo wyborów dietetycznych swoich gości. Możliwe, że część z nich nie je produktów odzwierzęcych. Inni mogą być natomiast uczuleni na pewne produkty. W takich sytuacjach wybierając catering na wesele, konieczne jest zapewnienie odpowiedniej różnorodności proponowanych potraw. Pozwoli to uniknąć wykluczenia części zaproszonych osób.

Pary młode chętnie wybierają również niestandardowy catering. W takim wypadku wszystkie dania może łączyć wspólny motyw lub mogą one nawiązywać do wybranej kuchni zagranicznej. O ile przez lata na weselach dominowały tradycyjne polskie potrawy, tak od jakiegoś czasu się to zmienia. Wiele osób decyduje się również na urozmaicenie powszechnie znanych dań, wybierając dodatkowo bufety ze swojskimi wyrobami, takimi jak wędliny, a nawet całe wędzone nogi świńskie. Kluczowa jest przy tym różnorodność i odpowiedni balans pomiędzy zimnymi przekąskami a daniami ciepłymi. Nie wolno też zapominać o słodkościach, które umilą posiłki zwłaszcza najmłodszym.

Jakość najlepiej potwierdzić testami

Oczywiście nawet opinie innych klientów danej firmy nie mogą dać pewności, że serwowane dania będą smakować tak, jak wymarzyli to sobie młodzi. Nie muszą oni, a wręcz nie powinni, czekać w niepewności do dnia ślubu. Warto wcześniej skontaktować się z wybranym przedsiębiorstwem cateringowym. Renomowane firmy oferujące catering na imprezy i wesela pozwalają na etapie ustalania menu zamówić mniejsze próbki dostępnych dań. Dzięki temu nowożeńcy doskonale wiedzą czego się spodziewać, o wiele łatwiej podjąć im też decyzję dotyczącą tego, co powinno znaleźć się w menu.

Samo oferowanie takiej możliwości, a także elastyczność wybranej firmy pod kątem dostosowania potraw do wymagań klientów jest bardzo dobrym wskaźnikiem jakości usług. Należy jednak zawsze pamiętać o precyzyjnym ustaleniu wszystkich szczegółów dotyczących realizacji zlecenia, dostarczenia posiłków, ich prezentacji oraz kluczowych terminów. Warto również brać pod uwagę, że nawet ze stosunkowo niewielkim budżetem, profesjonaliści w branży są w stanie zaproponować godne uwagi rozwiązania, dzięki którym goście i para młoda będą zachwyceni serwowani potrawami.

]]>
Catering jako element spotkania biznesowego https://www.miwa-ryba.pl/catering-jako-element-spotkania-biznesowego/ Tue, 19 Jul 2022 06:17:31 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1841 Organizacja spotkania biznesowego to duże przedsięwzięcie organizacyjne. Szczególnie dużą rolę odgrywa w sytuacji, kiedy zależy od niego zawarcie ważnego kontraktu lub pozyskanie nowego wspólnika. Ponadto taki event ma znaczenie dla wizerunku i prestiżu firmy, dlatego wszystko powinno być dopracowane z dbałością o najmniejszy szczegół. Pod uwagę trzeba wziąć dobre nagłośnienie z odpowiednio dopasowaną muzyką, zadbanie o klimatyczny wystrój i atmosferę, wynajęcie obsługi oraz oczywiście najważniejsze – smaczne jedzenie. Uważa się, że to ono łączy ludzi na wielu poziomach. Poczęstunek to często element bankietów, który w głównej mierze wpływa na zadowolenie zaproszonych gości. Trudno jest jednak przygotować odpowiednie warunki do szkolenia czy negocjacji w restauracji, dlatego organizatorzy decydują się na sale konferencyjne, w których dodatkowo wykupują usługę cateringu.

Jaki rodzaj poczęstunku wybrać na bankiet?

Spotkania biznesowe charakteryzują się ogólnie przyjętą formułą: najczęściej zaczynają się od części oficjalnej, merytorycznej, po której następuje poczęstunek i czas na bardziej nieformalne rozmowy. Charakter takiego eventu wyklucza więc znaną z rodzinnych imprez okolicznościowych formułę menu obiadowego. W tego typu wydarzeniach liczy się możliwość swobodnego przemieszczania się i nawiązywania kontaktów, dlatego najlepszym rozwiązaniem w tym przypadku będzie klasyczny szwedzki stół. To idealny wybór jako catering na bankiety, kongresy, szkolenia czy konferencje. W ten sposób każdy spróbuje potraw, na które ma ochotę w dogodnym dla niego momencie. Warto zadbać o zapewnienie łatwego dostępu do zastawy i strategicznie rozmieścić bufet. Standardem dla tego typu imprez jest tzw. finger food, czyli przekąski na jednego kęsa spożywane w trakcie rozmów prowadzonych na stojąco. Charakterystyczne jest również ograniczone użycie sztućców. Ponadto warto zadbać, aby catering był urozmaicony i uwzględniał potencjalne potrzeby uczestników. W obecnych czasach warto wziąć pod uwagę takie preferencje żywieniowe, jak weganizm, potrawy bez glutenu, cukru czy innych składników alergizujących.

catering biznesowy

Propozycje przekąsek oferowanych przez catering

Aby mieć pewność, że event biznesowy okaże się sukcesem, a jedzenie zadowoli podniebienie nawet najbardziej wymagających gości, najlepiej postawić na sprawdzoną firmę cateringową. Warto zapoznać się wcześniej z jej ofertą i galerią przygotowywanych posiłków, aby mieć pewność, że zachwycą również wyglądem. Do propozycji przekąsek, jakie może zawierać catering na spotkanie biznesowe, zalicza się m.in.

-mini kanapeczki,
-roladki z łososia,
-jajka faszerowane z serem i pieczarkami,
-wiosenne tymbaliki z awokado i surimi,
-guacamole w koszyczku z szynki,
-sałatka z krewetkami,
-carpaccio z buraków z kozim serem,
-pasztet z wątróbki z galaretką z wina,
-tartinki z pastą rybną,
-szparagi w szynce.

Oprócz tego wskazane jest zaproponowanie kilku dań na ciepło w przypadku większego głodu, takich jak pierś z kurczaka zapiekana pod pierzynką śmietanowo-migdałową, roladki z polędwicy, dewolaje, makaron ze szpinakiem w sosie beszamelowym czy cukinia faszerowana warzywami. Aby osłodzić gościom wspólnie spędzony czas, nie można zapomnieć o deserach. Na bufetowym stole musi znaleźć się miejsce na ciasta: miodownik z kremem karpatkowym czy brownie oraz inne słodkości, np. babeczki z owocami, fondaty czekoladowe, tort bezowy, panna cottę z musem czy tartę budyniową.

Jak zamówić catering firmowy?

Kwestię poczęstunku dla gości trzeba zaplanować równie skrupulatnie, jak organizację całego wydarzenia. Należy wybrać firmę cateringową i ustalić z nią wszystkie szczegóły. Warto podzielić się z nią oczekiwaniami i pokrótce przedstawić charakter eventu. Dodatkowo niezbędne będą takie informacje, jak liczba zaproszonych gości, maksymalny budżet oraz rodzaj posiłków. Najlepiej postawić na doświadczoną firmę potrafiącą dostosować ofertę do indywidualnych potrzeb i zaoferować zarówno proste, tradycyjne potrawy, jak i droższe, wyszukane dania tematyczne. Warto również zweryfikować jakość i świeżość używanych produktów oraz sprawdzić, czy w ofercie jest też obsługa uczestników. Ustalenie harmonogramu wydawania posiłków i sposobu ich ekspozycji będzie miało duże znaczenie dla sprawnego przebiegu wydarzenia i ogólnego zadowolenia gości.

]]>
Dopasowanie odpowiedniego cateringu do typu imprezy https://www.miwa-ryba.pl/dopasowanie-odpowiedniego-cateringu-do-typu-imprezy/ Fri, 03 Jun 2022 09:49:32 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1831 Nadmiar obowiązków towarzyszących organizacji wszelkiego typu imprez w większym lub mniejszym gronie często skłania gospodarzy do skorzystania z dodatkowych form pomocy. Nie sposób bowiem samemu przygotować odpowiedniej ilości jedzenia dla wszystkich zaproszonych gości, dbając jednocześnie o dopięcie na ostatni guzik innych spraw związanych z imprezą. Właśnie w takich momentach doskonałym rozwiązaniem okazuje się skorzystanie z usług cateringowych. Oprócz podstawowej zalety takiej opcji, jaką jest oszczędność czasu, niezwykle ważny jest także spokój o jakość wykonania wszelkich zamówionych dań. Powierzając kwestie związane z poczęstunkiem profesjonalistom, można w spokoju oddać się innym obowiązkom organizacyjnym i towarzyszyć gościom.

Jaki catering wybrać na imprezy domowe?

Decydując się na usługę cateringową, należy przede wszystkim uwzględnić specyfikę wydarzenia, w czasie którego serwowane będą dania. Firmy specjalizujące się w profesjonalnym przygotowaniu posiłków z dowozem proponują na przykład starannie skomponowane menu świąteczne w opcji wielkanocnej lub bożonarodzeniowej. Często spotykanym rozwiązaniem jest także catering imprezowy na sylwestra, komunię, chrzciny, urodziny, bankiety lub inne ważne uroczystości. Niezależnie od tego, czy będzie to przyjęcie w gronie najbliższej rodziny czy też współpracowników, zawsze warto wcześniej zapytać gości o to, jakich potraw chcieliby skosztować w ramach poczęstunku. Pozwoli to zaspokoić gusta smakowe wszystkich zebranych osób. Dobór dań powinien opierać się także o charakter imprezy. W ramach uroczystego obiadu czy kolacji warto podać dania na ciepło serwowane na talerzach i półmiskach. Jeśli natomiast przyjęcie jest luźną domówką, a poczęstunek ma formę szwedzkiego stołu, to świetnym rozwiązaniem będą papierowe talerzyki oraz przekąski typu finger food.

kremowy deser w szklanych kubeczkach

Catering w plenerze ‒ jakie dania sprawdzą się najlepiej?

Sezon letni sprzyja organizacji imprez w plenerze. Będąc ich organizatorem, należy pamiętać o tym, że serwowany poczęstunek musi być dopasowany do tego typu przyjęcia. Bufet w formie szwedzkiego stołu stanowi sprawdzoną i wygodną opcję w ramach imprez plenerowych pod namiotami. Firma cateringowa może także zaproponować zorganizowanie grilla wraz z dostarczeniem niezbędnych akcesoriów. Dzięki temu każdy z zaproszonych gości będzie miał szansę skosztowania pysznych, gorących potraw prosto z rożna zarówno w wersji mięsnej, jak i jarskiej. Grill daje bowiem wiele możliwości, których brak zwykłym urządzeniom do podgrzewania potraw. Zapewnia piękny zapach świeżo pieczonych potraw, a także dostęp do dań przyrządzanych na bieżąco. Jest to wprost idealna opcja cateringowa na wszelkiego rodzaju imprezy plenerowe. Grillowane szaszłyki, warzywa, kiełbasy i rozmaite mięsa dodadzą niezwykłego charakteru każdemu przyjęciu odbywającemu się na zewnątrz. Dzięki zapewnieniu gościom papierowej zastawy, będą one także łatwe w konsumpcji. Dobrym dodatkiem do grillowanych smakołyków będzie bufet sałatkowy, świeże pieczywo, sery lub inne chłodne przekąski.

Catering na domówkę ‒ indywidualne dostosowanie oferty

Większość osób kojarzy domówki z tanimi i nudnymi przekąskami, takimi jak chipsy, paluszki, talerz wędlin oraz paczkowane słodycze. W celu uniknięcia takich skojarzeń oraz zapobiegnięciu monotonii warto pomyśleć o starannie skomponowanym cateringu. Musi być on przede wszystkim urozmaicony, a także dostosowany do indywidualnych upodobań kulinarnych gości. Jeśli już wiemy, co najbardziej lubią jeść zaproszeni goście i jakich potraw unikają, to z takimi wskazówkami warto zwrócić się do firmy cateringowej. Specjaliści są zwykle w stanie zmodyfikować swoje regularne propozycje menu do sprecyzowanych sugestii klienta. W końcu to na jego prośbę podejmują się oni przyrządzenia dań. Często zdarza się jednak, że oferowany przez firmę catering na imprezy domowe lub plenerowe jest na tyle bogaty w ciekawe propozycje, że nie trzeba wprowadzać większych zmian. Przede wszystkim jednak tym, na co warto zawsze zwrócić uwagę przed złożeniem zamówienia jest jego wielkość. Właśnie dlatego dokładne oszacowanie liczby gości przed każdą imprezą domową będzie najważniejszym obowiązkiem organizatora. Pozwoli to zapobiec ewentualnym brakom lub nadwyżkom potraw przygotowanych w ramach przyjęcia.

]]>
Korzyści wynajęcia cateringu na przyjęcia domowe https://www.miwa-ryba.pl/rodzaje-uslug-cateringowych-dla-firm-2/ Wed, 04 May 2022 06:26:02 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1819 W polskiej kulturze obchodzonych jest wiele ważnych świąt i uroczystości, które wiążą się z zapraszaniem gości do domu. Z biegiem lat coraz więcej osób decyduje się jednak na organizację różnego typu imprez w wynajętym lokalu, by zaoszczędzić sobie czasu na gotowanie czy sprzątanie w ramach spotkania. Niezależnie od tego, z jakiej okazji wydawane jest przyjęcie, warto także rozważyć wariant łączony, czyli przygotowanie przyjęcia w domu z zamówieniem profesjonalnego cateringu. Wiele firm specjalizujących się w dostarczaniu gotowych posiłków ma w swojej ofercie specjalne menu dedykowane różnego typu uroczystościom, a także oparte o indywidualne preferencje kulinarne osób będących na diecie. Niezależnie od specyfiki imprez, warto zadbać o to, by były to potrawy urozmaicone.

Kiedy warto zainwestować w profesjonalny catering?

Istnieje wiele ważnych wydarzeń w życiu rodziny, które warto uczcić w wyjątkowy sposób. Niezależnie od charakteru przyjęcia, liczby gości czy miejsca spotkania, niezbędnym elementem uroczystości będzie smaczny poczęstunek. Catering na przyjęcie w domu będzie doskonałym rozwiązaniem zawsze wtedy, kiedy mamy do czynienia z większą liczbą gości. Ilość potrzebnego na imprezę jedzenia może przekroczyć nasze oczekiwania, a jedna gospodyni może nie sprostać tak trudnemu zadaniu. Firmy specjalizujące się w przygotowaniu poczęstunku z dowozem znacznie ułatwiają organizację chrzcin, komunii, wesel, bankietów, a także przyjęć świątecznych. Dzięki odpowiedniemu dopasowaniu potraw do charakteru okazji, zyskujemy pewność, że na stole nie zabraknie tradycyjnych propozycji typowych dla danego święta. Zamówienie cateringu na święta pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu, który można spędzić z rodziną. Dzięki temu Wielkanoc czy Boże Narodzenie będą przebiegać w miłej atmosferze bez stresu o to, że nie zdążymy przygotować odpowiedniej ilości jedzenia. Skorzystanie z oferty posiłków z dowozem to też świetna opcja na przyjęcie sylwestrowe, parapetówkę czy urodziny spędzane w większym gronie.

usługi cateringowe

Indywidualne menu w usłudze cateringowej – zalety

Nawet, jeśli na domowe przyjęcie nie zapraszamy zbyt wielu gości, to często napięty grafik w okresie organizacji imprezy nie pozwala na samodzielne przyrządzenie poczęstunku. Sposobem na wyjście z opresji będzie skorzystanie z usług cateringowych. Największą zaletą takiego rozwiązania jest możliwość indywidualnego dopasowania menu do upodobań zaproszonych gości. W ten sposób powstaje oryginalny catering na chrzciny, komunie i inne rodzinne uroczystości, które nie wymagają uwzględnienia tradycyjnych potraw, z czym mamy do czynienia choćby w przypadku spotkań świątecznych. Często marzy nam się serwowanie zaproszonym gościom wykwintnych potraw, do przyrządzenia których zwyczajnie brakuje nam czasu lub warsztatu kulinarnego. Wtedy z pomocą przychodzą doświadczeni kucharze, którzy zapewnią nam na przyjęciu całą listę dań rodem z najlepszych restauracji. Dzięki urozmaiceniu oferty o opcje wegetariańskie, wegańskie czy bezglutenowe zyskujemy też pewność, że żaden z zaproszonych gości nie opuści przyjęcia głodny.

Pewna jakość przyrządzanych potraw – atut gotowego menu

Jednym z powodów, dla których organizatorzy imprez domowych decydują się na usługę cateringową jest fakt braku wystarczających umiejętności kulinarnych, aby sprostać oczekiwaniom gości. O tyle, o ile sami wiemy, co smakuje nam i naszym domownikom, to w przypadku osób z dalszej rodziny lub grupy znajomych kwestie te mogą się nieco skomplikować. Skorzystanie z profesjonalnego cateringu umożliwia swobodne komponowanie dań dostępnych w ofercie lub ewentualną ich modyfikację, na co przystaje coraz większa liczba firm w branży gastronomicznej. Powodem tego stanu rzeczy może być fakt, że wielu klientów preferuje niestandardowe opcje żywieniowe, do których zalicza się dieta bez glutenu, laktozy, mięsa czy produktów odzwierzęcych. Decydując się na wykupienie określonego menu cateringowego, zyskujemy gwarancję, że mimo eliminacji składników, dania będą odpowiednio doprawione i przyrządzone. Firmy, które zajmują się przygotowaniem i dostarczeniem posiłków na różne uroczystości mogą ponadto zapewnić piękne dekoracje, krzesła i stoły, a także zastawę stołową i profesjonalną obsługę imprezy.

]]>
Zalety korzystania z usług cateringowych https://www.miwa-ryba.pl/zalety-korzystania-z-uslug-cateringowych/ Fri, 08 Apr 2022 06:57:27 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1769 O sukcesie organizowanych eventów towarzyskich w dużej mierze decyduje spełnienie potrzeb zaproszonych gości. Jednym z najważniejszych elementów takich wydarzeń jest smaczny i sycący poczęstunek. Bez niego goście wyjdą z przyjęcia głodni, a to na pewno nie pozostawi miłych wrażeń ze spotkania w ich pamięci. Aby zapobiec tej sytuacji, warto zdecydować się na skorzystanie z usług profesjonalnej firmy cateringowej, która zadba nawet o najbardziej wymagające kubki smakowe. Obecnie na rynku działa tak wiele doświadczonych w tej działalności przedsiębiorstw, że z powodzeniem można dopasować ich oferty nie tylko do każdej okazji, ale i specyficznych upodobań kulinarnych konsumentów.

Profesjonalne usługi cateringowe — wygoda i gwarancja jakości

Organizując jakąkolwiek imprezę rodzinną lub firmową, warto rozważyć powierzenie kwestii kulinarnych profesjonalistom. Jest to nie tylko ogromna oszczędność czasu, ale także własnych nerwów. Mając świadomość, że korzystamy z usług doświadczonych kucharzy, nie musimy martwić się o to, że serwowane posiłki okażą się niedopieczone, przypalone czy… niesmaczne. Możemy także spełnić oczekiwania gości co do ich ulubionych potraw, a także zyskać pewność, że dzięki odpowiednim proporcjom składników z pewnością zasmakują każdemu. Większość firm cateringowych proponuje także zakup dań na wynos w wariancie próbnym, dzięki czemu zyskamy gwarancję, że to, czego próbowaliśmy, zostanie odtworzone jeden do jednego na oficjalnym evencie. Ponadto każda firma cateringowa zapewnia potrawom piękną prezencję, a jak wiadomo — jemy także oczami! Stół na imprezie firmowej, konferencji, komunii czy bankiecie będzie więc nie tylko zastawiony pysznymi potrawami o zachęcającym do jedzenia aromacie, ale także przyciągnie wzrok kuszącym wyglądem dań. Przedstawiciele firm specjalizujący się w działalności gastronomicznej chętnie doradzą też, jakie menu dobrać do określonego wydarzenia i jak sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wybrednych smakoszy!

Co dodatkowo może zaproponować klientom firma cateringowa?

Często usługi cateringowe nie ograniczają się jedynie do przygotowania posiłków. Firmy proponują klientom także możliwość dowozu, a nawet profesjonalną pomoc w obsłudze organizowanego wydarzenia. W cenę wykupionej usługi może być wliczona pomoc doświadczonego personelu, który zajmie się podawaniem posiłków, a także ich ewentualnym podgrzaniem, zapewnieniem wybranej wcześniej zastawy oraz udekorowaniem stołu. Zdarza się także, że do cateringu dokupić można obsługę kelnerów, barmanów i baristów wraz z serwisem kawowym oraz pokazami przygotowania drinków. O wszystkie tego typu dodatkowe opcje warto zapytać firmę już na początku współpracy. Rozszerzone usługi cateringowe z pewnością docenią organizatorzy dużych eventów firmowych, imprez plenerowych, a także wesel i komunii. Najlepsze firmy działające w branży gastronomicznej zapewniają też możliwość doboru określonego menu w ramach gotowych pakietów dedykowanych rozmaitym okazjom, uzupełniając je o propozycje dietetyczne, wegetariańskie, wegańskie lub dla dzieci.

Wybór firmy cateringowej — na co zwracać uwagę?

Decyzji o wyborze cateringu powinna towarzyszyć świadomość własnych preferencji. Przede wszystkim liczy się to, by dobrze oszacować ilość zamawianych porcji jedzenia do realnego zapotrzebowania gości. Kwoty za „talerzyk” podawane są zwykle wraz z menu w cenniku firmy. Dokładne obliczenia pozwolą zapobiec marnowaniu jedzenia lub przepłacaniu za usługę. W kwestii doboru odpowiedniego cateringu ważny będzie też gruntowny research. Pomocne okażą się z pewnością internetowe opinie i recenzje pozostawione przez osoby, które już wcześniej korzystały z tego typu usług od lokalnych firm. Catering należy dobierać również ściśle do danej okoliczności oraz potencjalnych preferencji smakowych uczestników przyjęcia. Przed wyborem odpowiedniej opcji należy więc dopytać, czy wśród proponowanych dań znajdą się np. pozycje jarskie lub o obniżonej zawartości cukru. O profesjonalizmie danej firmy świadczy też korzystanie z wysokiej jakości składników i samodzielne przygotowywanie potraw od podstaw. Dlatego jeśli zależy nam na zdrowych i świeżych daniach, to warto dowiedzieć się, na jakich produktach bazuje oferowane menu.

]]>
Rodzaje usług cateringowych dla firm https://www.miwa-ryba.pl/rodzaje-uslug-cateringowych-dla-firm/ Fri, 18 Mar 2022 13:28:27 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1764 Korzystanie z usług profesjonalnych firm cateringowych cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Ogromną zaletą tego rozwiązania jest znaczna oszczędność czasu na zorganizowanie pysznych i pełnowartościowych posiłków. Punkty gastronomiczne specjalizujące się w tego typu usługach często kierują swoje oferty do klientów indywidualnych, którzy zwykle korzystają z diet pudełkowych, by zapewnić sobie zdrowe posiłki bez straty czasu na gotowanie. Jednak równie popularne są usługi o większym zasięgu dedykowane firmom. Catering to doskonałe urozmaicenie konferencji, spotkań integracyjnych lub zwykłego dnia pracy w biurze. Dzięki dużej różnorodności oferty, każdy pracodawca jest w stanie dopasować rozwiązanie idealne dla swoich pracowników.

Rodzaje usług cateringowych dla firm

Istnieje wiele okazji, które sprzyjają wspólnym posiłkom w gronie znajomych lub współpracowników. Wiele firm ceni sobie możliwość zorganizowania spotkań integracyjnych w regularnych odstępach czasu. Na takie okazje warto zamówić sprawdzone usługi cateringowe u profesjonalistów. Tego typu rozwiązanie pozwala dostarczyć odpowiednią ilość posiłków w wyznaczone miejsce na czas. Doświadczone firmy cateringowe dają swoim klientom obecnie wiele możliwości. Dlatego wybór odpowiedniego punktu gastronomicznego nie powinien stanowić problemu dla żadnego pracodawcy. Przede wszystkim jednak warto zadbać o to, by menu było zróżnicowane, a usługodawca zapewniał możliwość dostosowania poszczególnych opcji do preferencji zamawiającego. Oprócz podziału na menu wegetariańskie, wegańskie i mięsne, profesjonalne firmy oferują także propozycje skierowane do osób na diecie eliminacyjnej lub uroczyste menu świąteczne dostosowane do różnych okazji. Standardem wśród firm cateringowych w Polsce jest przygotowanie posiłków na wigilie pracownicze, a także inne ważne uroczystości.

Catering na konferencje – czemu warto skorzystać z oferty?

Jedną z największych zalet zamówienia cateringu na imprezy firmowe lub konferencje jest pewność pysznych, świeżych i dobrze skomponowanych posiłków, które będą zgodne z wcześniejszymi ustaleniami. Dzięki temu, po wykonaniu ankiety wśród pracowników, można ustalić, co powinno znaleźć się w menu, a z czego warto zrezygnować. Zapobiega to sytuacji, w której część uczestników spotkania po prostu nie miałaby co jeść. Catering na konferencje może zapewnić też miły nastrój wydarzenia, dzięki czemu jego organizator będzie lepiej zapamiętany przez uczestników. Zorganizowanie całodziennego menu w firmie może być natomiast mile widziane przez pracowników. Przerwa kawowa lub obiadowa stanowią bowiem sprawdzony czynnik motywujący do pracy, a także integrujący zespół. Dzięki ogromnej różnorodności ofert firm cateringowych, każdy pracodawca jest w stanie niedrogim kosztem dobrać odpowiednie menu na konferencje, integracje oraz w ramach codziennego posiłku dla pracowników. Poczęstunek będzie różnił się przede wszystkim ilością wydań, sposobem serwowania, składnikami użytymi do przyrządzenia potraw, a także budżetem.

Catering dla firm – wyróżniki nowoczesnej oferty

Podstawą dobrego funkcjonowania firm cateringowych jest otwartość na zmieniające się potrzeby konsumentów. Coraz więcej osób decyduje się dziś na indywidualne dopasowanie diety do własnych preferencji smakowych oraz korzyści zdrowotnych. Wśród pracowników różnych przedsiębiorstw coraz większy odsetek stanowią weganie, wegetarianie i osoby na dietach eliminujących określone grupy składników z pożywienia. Nowoczesna oferta cateringowa dla firm powinna więc uwzględniać powyższe aspekty. Jeśli jako osoby odpowiedzialne za zorganizowanie posiłków dla pracowników lub gości konferencji chcemy wybrać rozwiązanie uniwersalne, to najlepiej wcześniej zorientować się w ofertach usług gastronomicznych na stronach firm cateringowych. Jedną z ważniejszych kwestii będzie możliwość wyboru spośród wielu różnych kombinacji dietetycznych. Tylko wtedy uda się dopasować menu do potrzeb wszystkich grup pracowników. Cechą wyróżniającą nowoczesne podejście do cateringu będzie także możliwość skorzystania z ofert świątecznych lub sezonowych.

]]>
Wybór najlepszej oferty cateringowej dla firmy https://www.miwa-ryba.pl/wybor-najlepszej-oferty-cateringowej-dla-firmy/ Fri, 25 Feb 2022 14:24:03 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1746 Przerwy kawowe lub lunchowe z pysznym poczęstunkiem od organizatora są nieodłącznym elementem każdej konferencji, szkolenia czy innych spotkań biznesowych. Niezależnie więc od charakteru eventu, zawsze warto przemyśleć opcję zatrudnienia profesjonalnej firmy cateringowej, która przygotuje smaczny poczęstunek. Będzie on nie tylko zaspokojeniem potrzeb uczestników firmowego spotkania, ale także okazją do miłej pogawędki i odpoczynku. Zapewni to każdej konferencji przyjazną atmosferę i podniesie prestiż eventu. Istnieją rozmaite opcje cateringowe, które oferują firmy gastronomiczne. Dokonując wyboru, warto kierować się przede wszystkim zaspokojeniem preferencji kulinarnych dużej grupy osób. Oferta musi być dostosowana nie tylko do rodzaju, ale także czasu trwania wydarzenia.

Catering na konferencje — z czego powinien się składać?

Ile osób, tyle upodobań kulinarnych. Dlatego w przypadku podjęcia decyzji o organizacji firmowego poczęstunku, warto uwzględnić je wszystkie! Punkty gastronomiczne, które specjalizują się w cateringu, mają w swojej ofercie rozmaite pakiety, które sprostają oczekiwaniom każdego smakosza i dopasują się do wielu okazji. Do komponowanego zestawu dobierać należy zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne, nieco bardziej oryginalne dania, co zapobiegnie monotonii. Harmonogram konferencji umożliwia często zorganizowanie kilku przerw. Nie powinno więc zabraknąć słodkiego poczęstunku w formie ciast, tartinek oraz esencjonalnej kawy i herbaty z dodatkiem mleka i cytryny. Kolejna przerwa powinna uwzględnić obiadowe propozycje na ciepło, takie jak zupy, potrawy mięsne, risotto, paszteciki z ciasta francuskiego czy makaron w rozmaitych formach. Catering na konferencje może być zwieńczony ciekawym deserem, np. panna cottą, tiramisu lub puddingiem w towarzystwie świeżych owoców. Podstawowym kryterium komponowania dań jest jednak troska o właściwe proporcje. Propozycje słodkie nie powinny górować nad wytrawnymi, a cięższe dania obiadowe skutecznie odciążą choćby warzywa gotowane na parze czy bukiety surówek.

Jak wybrać najlepszy catering na imprezę firmową?

Menu na wszelkiego typu imprezy firmowe, które skupiają szeroki przekrój osób, powinno być na tyle zróżnicowane, by każdy uczestnik spotkania mógł skonsumować odpowiadające mu danie. Z tego powodu należy szukać takich ofert, które zawierają zarówno opcje mięsne, wegetariańskie, wegańskie, jak i dla osób będących na dietach eliminacyjnych — np. bezglutenowych lub bezlaktozowych. Warto uwzględnić również ewentualną potrzebę wynajęcia obsługi kelnerskiej, sprzętu czy zastawy. Catering na imprezę firmową najlepiej podać na eleganckich talerzykach — doda to wydarzeniu prestiżowego charakteru. Jest to również o wiele bardziej estetyczna i ekologiczna opcja niż choćby użycie plastikowej zastawy. Najlepsze firmy cateringowe rozpoznamy po tym, że do przyrządzenia dań nie dodają chemicznych wspomagaczy smaku, zagęstników czy konserwantów. Ta kwestia nie może być zatajana — pomocne w tym wypadku okaże się np. zawarcie w umowie zapisu o niedodawaniu sztucznych dodatków. Zlecając usługę przygotowania cateringu, warto wybierać jedynie te punkty gastronomiczne, które korzystają ze świeżych i najwyższej jakości składników, co należy ustalić już na początku współpracy.

Catering firmowy — pyszne posiłki dla pracowników

Efektywność w pracy w dużej mierze zależy od tego, jak czują się pracownicy i czy są zaspokojone ich wszystkie potrzeby. Właśnie z tego powodu wielu pracodawców decyduje się na zamawianie firmowego cateringu nie tylko w trakcie organizowanych szkoleń, konferencji czy świąt, ale także na co dzień — w ramach zgłaszanego wcześniej przez pracowników zapotrzebowania. Dobra oferta cateringowa dla firm to nie tylko ogromna oszczędność czasu na przygotowywanie posiłków w domu i przynoszenie ich do pracy, ale także troska o zdrowie i spełnienie oczekiwań kulinarnych nawet najbardziej wymagających osób. Catering na przerwach w przestrzeni firmowej stanowi także doskonały pretekst do integrowania się z towarzystwem, spożywając przy tym smaczne posiłki. Tego typu inwestycja może więc przyczynić się do ogólnej poprawy stosunków między współpracownikami, a finalnie także do podniesienia wyników w pracy!

]]>
Wybór smacznego cateringu na imprezy domowe https://www.miwa-ryba.pl/wybor-smacznego-cateringu-na-imprezy-domowe/ Fri, 21 Jan 2022 13:03:55 +0000 https://www.miwa-ryba.pl/?p=1739 Ograniczony budżet lub zbyt mała ilość czasu na samodzielne przygotowanie przyjęcia w domu to częsty powód, dla którego rezygnujemy z organizowania spotkań w gronie rodziny lub znajomych. Okazuje się jednak, że dzięki dobrze przemyślanemu cateringowi możemy nie tylko ze spokojem o czas, ale i smak serwowanych dań, przygotować doskonały poczęstunek! Oferty firm cateringowych są jednak tak różnorodne, że wybór idealnego zestawu przekąsek i dań głównych może przyprawić o zawrót głowy. Istnieją jednak pewne niepodważalne kryteria, które należy uwzględnić, podejmując decyzję o doborze właściwego pakietu cateringowego dla zaproszonych gości. Najważniejszym aspektem jest oczywiście dostosowanie menu do smakowych preferencji uczestników przyjęcia.

Co powinno znaleźć się w menu na przyjęcie w domu?

W zależności od tego, jak liczne grono osób zjawi się na domówce, warto szczegółowo wyliczyć ilość potrzebnego jedzenia. Dzięki temu z imprezy nikt nie wyjdzie głodny! Ilość nie może jednak górować w tym przypadku nad jakością. Catering na imprezy domowe powinien być więc odpowiednio urozmaicony. Najlepiej będzie, jeśli wśród propozycji pojawią się potrawy mięsne i jarskie, słodkie i wytrawne, a także podane na zimno i na ciepło. Standardowy podział dań powinien skupiać się wokół przekąsek w formie przystawki, dania głównego oraz deseru. Dodatkowo warto pomyśleć również o napojach — zarówno tych alkoholowych, jak i bez procentów. Miłym dodatkiem do deseru będzie też aromatyczna kawa lub herbata. Dla dzieci lub seniorów powinny być przewidziane nieco prostsze dania o łatwej do przyswojenia konsystencji. Jeśli impreza ma mieć formę szwedzkiego stołu, to w ramach poczęstunku świetnie sprawdzą się przekąski typu finger food, dzięki którym żaden z gości nie będzie narażony na ryzyko pobrudzenia się. Taka forma jedzenia na pewno przypadnie do gustu także organizatorom bankietów firmowych.

Jak wybrać najlepszy catering na przyjęcie w domu?

Będąc gospodarzem przyjęcia, warto skupić się na tym, by przebywać z gośćmi, a nie w kuchni! Profesjonalny catering na przyjęcie w domu z pewnością nam to umożliwi. Niezależnie od tego, czy będą to chrzciny, komunie, przyjęcia weselne czy rodzinne pikniki — doświadczeni w swym fachu kucharze nie pozostaną obojętni wobec naszych sugestii kulinarnych czy preferencji gości. Istnieją jednak pewne kryteria, na które warto zwrócić uwagę, wybierając firmę cateringową. Przede wszystkim jej przedstawiciel powinien być otwarty na wszelkie nasze modyfikacje co do oferowanego menu, a także posiadać umiejętność doradzenia w kwestii ilości oraz rodzaju zamawianych dań, dostosowując je do uroczystości. Najlepsze firmy zapewniają także możliwość skosztowania wcześniej swoich potraw, by klient mógł odpowiednio wcześniej ocenić ich smak i jakość. Właśnie dlatego warto zaplanować dzień na złożenie zamówienia menu w formie obiadu. Ocena powinna obejmować zarówno jakość użytych do sporządzenia potraw produktów, odpowiedni stopień doprawiania dań, jak i formę ich podania. Oprócz doskonałego smaku, potrawy z dobrego cateringu wyróżniają się bowiem ładnym wyglądem.

Zalety gotowego pakietu menu od firmy cateringowej

Choć każdy z nas ma swoje upodobania kulinarne i bez trudu potrafi wskazać potrawy, bez których nie wyobraża sobie imprezowego menu, to dobór odpowiednich dań na grupową domówkę może już przysporzyć pewnych problemów. Przede wszystkim przed podjęciem decyzji o zamówieniu konkretnego zestawu potraw warto dopytać, czy w gronie zaproszonych osób znajdą się wegetarianie i weganie. Wybór wyłącznie mięsnych potraw okazałby się w tym wypadku pewnym faux-pas. Dobrym pomysłem będzie natomiast sporządzenie ankiety, w której goście wskazaliby swoje propozycje co do komponowanego menu. Byłoby to najlepszą formą pomocy dla organizatorów przyjęcia. Gotową listę z preferencjami gości można przedstawić również firmie cateringowej. Profesjonaliści z pewnością uwzględnią taką podpowiedź i dostosują menu w taki sposób, by odpowiadało uczestnikom przyjęcia. Wiele przedsiębiorstw posiada również gotowe pakiety żywieniowe dopasowane do konkretnych preferencji kulinarnych, np. opcje wege, vegan, gluten free lub low carb. Zaletą skorzystania z takiego rozwiązania jest fakt, że nie trzeba tracić czasu na samodzielne komponowanie odpowiedniego menu — fachowcy zrobią to za nas!

]]>
Zalety wynajęcia profesjonalnego cateringu na sylwestra https://www.miwa-ryba.pl/zalety-wynajecia-profesjonalnego-cateringu-na-sylwestra-2/ Fri, 10 Dec 2021 08:37:19 +0000 http://www.miwa-ryba.pl/?p=1732 Sylwester to jedna z najważniejszych nocy w całym roku kalendarzowym. Właśnie dlatego warto uczcić ją w sposób szczególny. Wiele osób decyduje się na to, by spędzić ją w domu jako gospodarz przyjęcia. Jeżeli na spotkanie zaproszona jest duża liczba gości, to często pojawiają się także dylematy związane z zapewnieniem właściwego poczęstunku. Oczywiście, zawsze warto postawić na zaserwowanie samodzielnie przygotowanych przekąsek. Jednak pochłania to ogromne ilości czasu, który z powodzeniem można w tym dniu poświęcić choćby na relaks czy spacer z rodziną. Co więcej, dla większości firm i zakładów pracy jest to zwykły dzień roboczy, a czasu po powrocie do domu pozostaje zbyt mało, by poświęcać go na przygotowywanie posiłków dla zaproszonych gości.

Catering imprezowy — co możemy zyskać?

Powodów, dla których opcja gotowych posiłków wygrywa z przyrządzanymi samodzielnie daniami, jest wiele, a wolny czas, jaki można zyskać, powierzając przygotowanie poczęstunku profesjonalistom, jest nie do przecenienia. Przede wszystkim, zamiast stać przy kuchni, będziemy mogli całkowicie oddać się zabawie. Co więcej, zyskujemy pewność, że serwowane dania będą na najwyższym poziomie kulinarnym. Jeśli więc nie jesteśmy przekonani co do swoich umiejętności w zakresie gotowania, a czas nagli, sprawdzony catering imprezowy powinien rozwiązać wszelkie tego typu problemy. Jest to także idealne rozwiązanie w sytuacji, kiedy w imprezie ma uczestniczyć duża liczba gości — np. pracownicy firmy lub członkowie organizacji. Dzięki profesjonalnej usłudze, którą oferuje firma cateringowa mamy gwarancję zapewnienia odpowiedniej ilości jedzenia w doskonałej oprawie i o zróżnicowanym menu. Daje to także możliwość wyboru specjalnego jadłospisu — zarówno wegetariańskiego czy wegańskiego, jak i z uwzględnieniem potraw mięsnych lub dietetycznych.

Jak wybrać catering na przyjęcie sylwestrowe?

Rozważając zaangażowanie profesjonalistów do przygotowania posiłków i przekąsek na imprezę, warto przede wszystkim uwzględnić swój budżet oraz liczbę gości. Niezwykle istotne będą także oczekiwania kulinarne. Większość firm cateringowych oferuje bowiem różne typy menu, wliczając w to nie tylko dania wywodzące się z wielu zakątków świata, ale także specjalistyczny jadłospis wegański, dietetyczny lub o innych ściśle sprecyzowanych kryteriach. Aby zapewnić opcję smacznego poczęstunku wszystkim gościom, nie wolno więc zapominać o nietypowych preferencjach smakowych i składnikowych. Ustalając menu sylwestrowe, należy także zaplanować odpowiednią ilość ciepłych i zimnych posiłków. Główne dania powinny być gorące i sycące, a przekąski podawane po noworocznym toaście raczej lżejsze i serwowane na chłodno. W doborze pozycji do menu może pomóc konsultacja z firmą przyrządzającą posiłki. Zwykle mają one kilka odrębnych propozycji, które można dowolnie modyfikować, by sprostać oczekiwaniom klientów o różnorodnych gustach. Warto też rozważyć wykupienie dodatkowej usługi kelnerskiej, dzięki której posiłki w przypadku większej grupy gości będą wydawane o odpowiedniej porze, we właściwej oprawie i proporcjach.

Organizacja cateringu na sylwestra — kiedy zamówić usługi?

Profesjonalny catering na sylwestrowe przyjęcie pozwoli znacznie odciążyć długą listę zadań do wykonania w trakcie przygotowań do imprezy. Istnieją dwie możliwości organizacyjne: urządzenie nocy sylwestrowej we własnym domu lub — co sprawdzi się np. w ramach imprezy w większym gronie — wynajęcie sali. Druga opcja zakłada wyżywienie w cenie, o ile jest to organizowany przez właściciela obiektu bal lub większa zamknięta impreza. Jednak równie korzystnym rozwiązaniem w takich sytuacjach może okazać się wynajęcie samej sali i zakupienie cateringu z dowozem. Bez względu na to, którą opcję wybierzemy, najważniejszą kwestią w każdym przypadku będzie odpowiednio wczesne złożenie zamówienia. Wszelkie usługi cateringowe na sylwestra warto rozważyć już późną jesienią. Okres świąteczny, poza sezonem ślubów i komunii oznacza bowiem dla większości punktów branży gastronomicznej najbardziej gorący czas w rocznym harmonogramie. Lepiej więc nie zostawiać rezerwacji usługi na ostatnią chwilę. Ułatwi to sprawną organizację każdego sylwestrowego przyjęcia bez konieczności zaglądania do kuchni.

]]>