MIWA RYBA Catering Garmażeria Warszawa
  • O nas
  • Catering
    • Przekąski
    • Galarety
    • Sałatki i surówki
    • Dania ciepłe
    • Zupy
    • Dodatki
    • Ciasta i desery
  • Obiady
    • Dla firm
  • Produkcja
    • Galarety
      • 250 gram
      • 800 gram
    • Sałatki
    • Wyroby mączne
      • Pierogi
      • Uszka
      • Krokiety
      • Naleśniki
      • Placki
  • Specjalne okazje
    • Boże Narodzenie
    • Komunie
    • Wielkanoc
  • Referencje
  • Kontakt
  • Blog
  • O nas
  • Catering
    • Przekąski
    • Galarety
    • Sałatki i surówki
    • Dania ciepłe
    • Zupy
    • Dodatki
    • Ciasta i desery
  • Obiady
    • Dla firm
  • Produkcja
    • Galarety
      • 250 gram
      • 800 gram
    • Sałatki
    • Wyroby mączne
      • Pierogi
      • Uszka
      • Krokiety
      • Naleśniki
      • Placki
  • Specjalne okazje
    • Boże Narodzenie
    • Komunie
    • Wielkanoc
  • Referencje
  • Kontakt
  • Blog
18 marca 2022  |  By goldkey In Uncategorized

Rodzaje usług cateringowych dla firm

Korzystanie z usług profesjonalnych firm cateringowych cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Ogromną zaletą tego rozwiązania jest znaczna oszczędność czasu na zorganizowanie pysznych i pełnowartościowych posiłków. Punkty gastronomiczne specjalizujące się w tego typu usługach często kierują swoje oferty do klientów indywidualnych, którzy zwykle korzystają z diet pudełkowych, by zapewnić sobie zdrowe posiłki bez straty czasu na gotowanie. Jednak równie popularne są usługi o większym zasięgu dedykowane firmom. Catering to doskonałe urozmaicenie konferencji, spotkań integracyjnych lub zwykłego dnia pracy w biurze. Dzięki dużej różnorodności oferty, każdy pracodawca jest w stanie dopasować rozwiązanie idealne dla swoich pracowników.

Rodzaje usług cateringowych dla firm

Istnieje wiele okazji, które sprzyjają wspólnym posiłkom w gronie znajomych lub współpracowników. Wiele firm ceni sobie możliwość zorganizowania spotkań integracyjnych w regularnych odstępach czasu. Na takie okazje warto zamówić sprawdzone usługi cateringowe u profesjonalistów. Tego typu rozwiązanie pozwala dostarczyć odpowiednią ilość posiłków w wyznaczone miejsce na czas. Doświadczone firmy cateringowe dają swoim klientom obecnie wiele możliwości. Dlatego wybór odpowiedniego punktu gastronomicznego nie powinien stanowić problemu dla żadnego pracodawcy. Przede wszystkim jednak warto zadbać o to, by menu było zróżnicowane, a usługodawca zapewniał możliwość dostosowania poszczególnych opcji do preferencji zamawiającego. Oprócz podziału na menu wegetariańskie, wegańskie i mięsne, profesjonalne firmy oferują także propozycje skierowane do osób na diecie eliminacyjnej lub uroczyste menu świąteczne dostosowane do różnych okazji. Standardem wśród firm cateringowych w Polsce jest przygotowanie posiłków na wigilie pracownicze, a także inne ważne uroczystości.

catering na konferencje
catering na imprezę firmową

Catering na konferencje – czemu warto skorzystać z oferty?

Jedną z największych zalet zamówienia cateringu na imprezy firmowe lub konferencje jest pewność pysznych, świeżych i dobrze skomponowanych posiłków, które będą zgodne z wcześniejszymi ustaleniami. Dzięki temu, po wykonaniu ankiety wśród pracowników, można ustalić, co powinno znaleźć się w menu, a z czego warto zrezygnować. Zapobiega to sytuacji, w której część uczestników spotkania po prostu nie miałaby co jeść. Catering na konferencje może zapewnić też miły nastrój wydarzenia, dzięki czemu jego organizator będzie lepiej zapamiętany przez uczestników. Zorganizowanie całodziennego menu w firmie może być natomiast mile widziane przez pracowników. Przerwa kawowa lub obiadowa stanowią bowiem sprawdzony czynnik motywujący do pracy, a także integrujący zespół. Dzięki ogromnej różnorodności ofert firm cateringowych, każdy pracodawca jest w stanie niedrogim kosztem dobrać odpowiednie menu na konferencje, integracje oraz w ramach codziennego posiłku dla pracowników. Poczęstunek będzie różnił się przede wszystkim ilością wydań, sposobem serwowania, składnikami użytymi do przyrządzenia potraw, a także budżetem.

Catering dla firm – wyróżniki nowoczesnej oferty

Podstawą dobrego funkcjonowania firm cateringowych jest otwartość na zmieniające się potrzeby konsumentów. Coraz więcej osób decyduje się dziś na indywidualne dopasowanie diety do własnych preferencji smakowych oraz korzyści zdrowotnych. Wśród pracowników różnych przedsiębiorstw coraz większy odsetek stanowią weganie, wegetarianie i osoby na dietach eliminujących określone grupy składników z pożywienia. Nowoczesna oferta cateringowa dla firm powinna więc uwzględniać powyższe aspekty. Jeśli jako osoby odpowiedzialne za zorganizowanie posiłków dla pracowników lub gości konferencji chcemy wybrać rozwiązanie uniwersalne, to najlepiej wcześniej zorientować się w ofertach usług gastronomicznych na stronach firm cateringowych. Jedną z ważniejszych kwestii będzie możliwość wyboru spośród wielu różnych kombinacji dietetycznych. Tylko wtedy uda się dopasować menu do potrzeb wszystkich grup pracowników. Cechą wyróżniającą nowoczesne podejście do cateringu będzie także możliwość skorzystania z ofert świątecznych lub sezonowych.

Article by goldkey

Previous StoryWybór najlepszej oferty cateringowej dla firmy
Next StoryZalety korzystania z usług cateringowych

Related Articles

  • 62_foto_1
    Pamiętaj o zapewnieniu cateringu na spotkaniach biznesowych
  • IMG_20200816_130042
    Właściwe planowanie menu w cateringu weselnym

O NAS

Oferta nasza skierowana jest do:

  • hurtowni rybnych
  • hurtowni spożywczych
  • restauracji
  • firm cateringowych
  • indywidualnych odbiorców
  • banków , przedsiębiorstw , zakładów pracy , szkół
  • innych

ZAMÓWIENIA

tel. 500 201 562
tel. 22 615 70 55

biuro@miwa-ryba.pl

ADRES

P.P.H.U MIWA
04-812 Warszawa
ul. Szczytnowska 12
NIP: 952-122-37-53
Regon:010310709

MIWA RYBA Catering Garmażeria Warszawa

Copyright Miwa-ryba 2017 | Wykonanie Goldkey